OVER ONS

HET ONTSTAAN

Wij als trainers krijgen iedere dag de kans om onszelf te ontwikkelen door het helpen van getalenteerde spelers in een inspirerende omgeving bij de betaald voetbal organisaties waar we werken. Voetbaloa is ontstaan uit de ambitie van ons om deze kennis te delen met spelers die  op het hoogste niveau bij een amateur- of profclub spelen, maar hier nog de uitdaging of individuele aandacht missen om zich verder/optimaal te ontwikkelen. 

Om deze spelers wel de uitdaging te geven organiseren we verschillende activiteiten in kleine groepen, waarin we een mix van trainers inzetten met ervaring in het werkveld en een pedagogische achtergrond. Hier kunnen we putten uit ons netwerk met trainers van verschillende BVO’s en zoeken we voor iedere groep en/of activiteit de juiste trainer.

In de zomer van 2019 zijn we begonnen met onze eerste o10- en o11 team, samengesteld uit spelers uit de regio Arnhem, Nijmegen & Uden, met als doel om ze in 15 trainingen en oefenwedstrijden klaar te stomen voor het spelen van een sterk bezet prof-toernooi in januari. Tijdens deze periode hebben we ervaren dat we op deze manier spelers niet alleen kunnen helpen ontwikkelen met hun basisvaardigheden en handelingssnelheid, maar dat ook op mentaal en tactisch gebied. Dit was een enorme succeservaring voor zowel spelers als trainers, dat we hebben besloten om onze activiteiten na het toernooi te continueren en uit te breiden met o.a. kampen, voetbaldagen en individuele- en small group trainingen voor alle leeftijden en niveau’s. 

Sinds 2021 zijn we een stichting dat zich inzet op talentontwikkeling binnen voetbal. Dat begint met de mini kicks, leeftijd tot 7 jaar  en richt zich op de brede motorische basis. Vanaf 7 jaar kunnen de meest talentvolle spelers aansluiten bij onze teams, waar we 30x per jaar mee trainen en wedstrijden en toernooien spelen. Andere spelers die zich verder willen ontwikkelen kunnen zich dan aansluiten bij onze voetbalschool. Bij de voetbalschool en de teams zijn dezelfde trainers actief of worden aangevuld met trainers van vergelijkbaar niveau. Ook ondersteunen wij (partner) clubs met kennisdeling, (online) trainers bijeenkomsten en bieden wij voetbal- en clubdagen aan op lokatie.

Wat maakt ons anders dan andere voetbalscholen en academie’s?

  • Intensieve trainingsvormen;
  • Een veilig leerklimaat met fanatieke, maar pedagogisch onderlegde trainers;
  • Prachtige wedstrijden/toernooien;
  • Zeer intensieve techniektraining vanuit progressieve methodiek;
  • Fysieke training door professionele specialisten uit een professionele omgeving;
  • Tactische thema’s gekoppeld aan wedstrijdsituaties;
  • Droge vormen worden gekoppeld aan toepassingsvormen, waaronder chaos-training en wedstrijd gerichte situaties.
  • Train de trainer principe, waar trainers van faciliterende club ondersteunen bij onze activiteiten.

BVO-niveau en -ervaring, maar vooral zelfstandig.
Al onze trainers doen dit in hun vrije tijd uit liefde voor het spel om spelers verder te helpen in hun ontwikkeling.
Voetbaloa is niet gelinieerd aan een Betaald Voetbal Organisatie.

Visie:
Binnen voetbal draait bijna alles om handelingssnelheid. Handelingssnelheid is de snelheid van een handeling met of zonder bal onder druk. De voorwaarde is druk op de speler met bal en/of druk op de situatie die een speler zonder bal kan oplossen. In ieder geval gaat het om een oplossing van een situatie onder druk (Warmuth, 2020). Handelingssnelheid is dus een mix van cognitie, fysiek en techniek. De snelheid waarmee een speler een voetbalactie kan uitvoeren is altijd een combinatie van verschillende vaardigheden, geen los onderdeel (Weis, 2020).

Binnen onze trainingen en voetbalactiviteiten werken we vanuit de visie dat handelingssnelheid een combinatie van vaardigheden is. Hierom bieden we alle oefeningen onder weerstand aan in complexe situaties, waarbij we spelers zelf met oplossingen laten komen voor een voetbalprobleem. Tijdens individuele- of small group trainingen gaan we juist wel weer in op een van de drie factoren (fysiek, techniek of cognitie) om dit bij deze speler specifiek te verbeteren. Tijdens voetbaldagen en -kampen bieden we een combinatie hiervan aan, afgestemd op  niveau en leeftijd.

Missie:

Talentontwikkeling van jong tot oud, Laat met plezier je talent groeien!

Dennis Arts – Bestuurslid Hoofdtrainer onder 12

Daan Oomen- Bestuurslid Hoofdtrainer onder 11

       Charles Reichert –         Hoofdtrainer onder 15

              Dirk Rasing –               Assistent trainer onder 15

       Tim van Kempen –         Hoofdtrainer onder 14

              Dion Markx –               Assistent trainer onder 14

              Jochem Ermers  –               Assistent trainer onder 13

Dennis Arts – Bestuurslid Hoofdtrainer onder 12

              Sjoerd van der Greef  –               Assistent trainer onder 12

Daan Oomen- Bestuurslid Hoofdtrainer onder 11

         Daan Bruisten –           Hoofdtrainer onder 10

       Mitchel Gerrits –         Hoofdtrainer onder 8 en 9

          Rico Den Hartog –           Assistent trainer o9

            Milan Gardien –             Assistent trainer o10

ONZE SPONSOREN

ONZE PARTNERS: