OVER ONS:

Het ontstaan:
Wij als trainers krijgen iedere dag de kans om onszelf te ontwikkelen door het helpen van getalenteerde spelers in een inspirerende omgeving bij de betaald voetbal organisaties waar we werken. Voetbaloa is ontstaan uit de ambitie van ons om deze kennis te delen met spelers die bij op het hoogste niveau bij een amateur- of profclub spelen, maar hier nog de uitdaging of individuele aandacht missen om zich verder/optimaal te ontwikkelen.

Om deze spelers wel de uitdaging te geven organiseren we verschillende activiteiten in kleine groepen, waarin we een mix van trainers inzetten met ervaring in het werkveld en een pedagogische achtergrond. Hier kunnen we putten uit ons netwerk met trainers van verschillende BVO’s en zoeken we voor iedere groep en/of activiteit de juiste trainer.

In de zomer van 2019 zijn we begonnen met onze eerste o10- en o11 team, samengesteld uit spelers uit de regio Arnhem, Nijmegen & Uden, met als doel om ze in 15 trainingen en oefenwedstrijden klaar te stomen voor het spelen van een sterk bezet prof-toernooi in januari. Tijdens deze periode hebben we ervaren dat we op deze manier spelers niet alleen kunnen helpen ontwikkelen met hun basisvaardigheden en handelingssnelheid, maar dat ook op mentaal en tactisch gebied. Dit was een enorme succeservaring voor zowel spelers als trainers, dat we hebben besloten om onze activiteiten na het toernooi te continueren en uit te breiden met o.a. kampen, voetbaldagen en individuele- en small group trainingen voor alle leeftijden en niveau’s. 

Wat maakt ons anders dan andere voetbalscholen en academie’s?

  • Intensieve trainingsvormen;
  • Een veilig leerklimaat met fanatieke, maar pedagogisch onderlegde trainers;
  • Groepen van maximaal 10 kinderen (meer aandacht = meer resultaat);
  • Prachtige wedstrijden/toernooien;
  • Zeer intensieve techniektraining vanuit progressieve methodiek;
  • Fysieke training door professionele specialisten uit een professionele omgeving;
  • Tactische thema’s gekoppeld aan wedstrijdsituaties;
  • Droge vormen worden gekoppeld aan toepassingsvormen, waaronder chaos-training en wedstrijd gerichte situaties.
  • Train de trainer principe, waar trainers van faciliterende club ondersteunen bij onze activiteiten.

BVO-niveau en -ervaring, maar vooral zelfstandig.
Al onze trainers doen dit in hun vrije tijd uit liefde voor het spel om spelers verder te helpen in hun ontwikkeling.
Voetbaloa is niet gelinieerd aan een Betaald Voetbal Organisatie.

Visie:
Binnen voetbal draait bijna alles om handelingssnelheid. Handelingssnelheid is de snelheid van een handeling met of zonder bal onder druk. De voorwaarde is druk op de speler met bal en/of druk op de situatie die een speler zonder bal kan oplossen. In ieder geval gaat het om een oplossing van een situatie onder druk (Warmuth, 2020). Handelingssnelheid is dus een mix van cognitie, fysiek en techniek. De snelheid waarmee een speler een voetbalactie kan uitvoeren is altijd een combinatie van verschillende vaardigheden, geen los onderdeel (Weis, 2020).

Binnen onze trainingen en voetbalactiviteiten werken we vanuit de visie dat handelingssnelheid een combinatie van vaardigheden is. Hierom bieden we alle oefeningen onder weerstand aan in complexe situaties, waarbij we spelers zelf met oplossingen laten komen voor een voetbalprobleem. Tijdens individuele- of small group trainingen gaan we juist wel weer in op een van de drie factoren (fysiek, techniek of cognitie) om dit bij deze speler specifiek te verbeteren. Tijdens voetbaldagen en -kampen bieden we een combinatie hiervan aan, afgestemd op  niveau en leeftijd.

Trainers:

O12 / 2009 groep:
Lorenzo Muller:
Trainer en videoanalist bij FC Twente.
Gespecialiseerd in techniektraining en video-analyse.

O11 / 2010 groep:
Dennis Arts:
Jeugdtrainer bij NEC, leerkracht in het basisonderwijs en in het bezit van Pabo & UEFA- B. Ruim 15 jaar ervaring als trainer, waaronder Union o13 1e divisie, Woezik o15 3e divisie, 6 seizoenen bij SC NEC / NEC voetbalacademie en al 5 seizoenen TJC bij vv OSC.

O10 / 2011 groep
Daan Oomen:

Jeugdtrainer bij NEC, gediplomeerd beweegcoach en werkzaam voor de gemeente Nijmegen. In het bezit van CIOS- en Conditietrainer-A diploma. Ruimt 15 jaar ervaring als trainer in binnen en buitenland (NY Long Island Rough Riders, NYCFC, Schalke’04 & NEC)

O8/O9 / 2012/2013 groep
Daan Bruisten
Trainer NEC o9 
Info volgt.

Samenwerkingen:
Daarnaast bouwen we graag duurzame relaties op met verenigingen, waarin we samen dingen kunnen organiseren, van elkaar kunnen leren en hierdoor maatwerk kunnen bieden. Dit doen we reeds al met vv OSC in Nijmegen, New Jersey Soccer Club en GFA uit Kopenhagen en hopen in de toekomst ook de samenwerking aan te gaan met andere verenigingen.

Gentofte Fodbold Akademi
Inmiddels werken wij samen met Gentofte Fodbold Akademi, een Deense voetbalacademie, gevestigd in Kopenhagen, waarmee wij kennis en ervaringen uitwisselen. Ook organiseren we uitwisselingen met ze, zodat we onze spelers ook de ervaring kunnen geven van het spelen van een buitenlands toernooi en ze hiermee verder te ontwikkelen op mentaal vlak.

New Jersey Soccer Club
Al 3 jaar voorzien wij deze club van trainingsplannen en oefenstof voor verschillende leeftijden. Daarnaast organiseren wij iedere zomer een voetbalkamp bij hun, waardoor wij kennis met hun trainers kunnen delen en zij inkomsten voor hun club kunnen verwerven.

Vv OSC
Dennis is onderbouw coordinator bij vv OSC waar hij trainer opleidt en zorgt voor een jaarplanning met oefenstof op niveau en leeftijd. Een onderdeel van deze duurzame samenwerking is het ontstaan van het Clash of Clubs-toernooi in 2017.

RKHVV
Bij RKHVV hebben we een top locatie tussen Arnhem en Nijmegen in waar we verschillende activiteiten aanbieden.

Clash of Clubs
Sinds 2017  organiseren we jaarlijks ons eigen huistoernooi: Clash of Clubs in januari. Begonnen als een klein o9-toernooi, de afgelopen jaren uitgegroeid tot drie grote toernooien voor de o9, o10 en o11 met Profclubs uit Nederland, Belgie en Duitsland.