Het kiezen van de juiste sport voor je kind is belangrijk, maar nog belangrijker op deze leeftijd is dat uw kind goed leert bewegen. Met expertise uit verschillende sporten en vakgebieden stellen wij een breed motorisch beweegprogramma samen, zodat uw zich zo goed mogelijk ontwikkelt op motorisch gebied en hiermee voorbereidt is om iedere sport te gaan beoefenen. 

Als aanvulling op het al bestaande beweegonderwijs dat de kinderen op school krijgen, houden wij ook rekening mee met de beweegdoelen, gesteld vanuit het onderwijs. Hierdoor kunnen we nog net even wat extra aandacht geven aan bewegingen waar uw kind nog moeite mee heeft.
Breed motorisch opleiden en dus op veel verschillende manieren bewegen is voor uw kind erg belangrijk. Wanneer uw kind zich te vroeg ‘specialiseert’ binnen een sport, zullen de andere motorische vaardigheden zich minder (snel) ontwikkelen. Het wordt daarom ook aanbevolen door o.a. het NOC-NSF om verschillende sporten te beoefenen. 

‘Eerst bewegen, dan sporten, dan specialiseren. Doe je dat niet, dan krijg je houterig bewegende kinderen, die steeds moeilijker mee kunnen komen in het bewegings- en sportonderwijs’ 

Als een kind meerdere sporten doet, is het er bovendien ook minder snel op uitgekeken’ – Jessica Gal (oud-judoka en fysiotherapeute)

Ons aanbod:
Ons aanbod bestaat uit 10 lessen per blok, waar we met kleine groepen kinderen gaan klimmen, klauteren, tikspelen en verschillende balspellen gaan doen. Doordat we in kleine groepen werken, kunnen we ook afstemmen op het individu en voor iedereen een passend aanbod kunnen bieden. Binnen de lessen is plezier het aller belangrijkste! Kinderen moeten van jongs af aan ervaren dat sporten leuk is en samen met onze sportdocenten, willen we vooral dat uw kind meegeven.

Locaties:
Huissen – Gymzaal De Abacus (Van Voorststraat 21)
Elst – Gymzaal De Helster (Schubertstraat 1)
Nijmegen Noord / Oosterhout – De Schakel (De Honsvoet 2)
Arnhem Schuytgraaf – 

Kosten:
Proeftraining: Gratis
10 Trainingen Mini Kicks: 90,-

Proeftraining:
Via onderstaand formulier kunt u uw kind aanmelden voor een proeftraining op een van onze locaties.
Inschrijven voor de 10 trainingen kan via de inschrijfpagina.

Voetbaloa Mini Kicks
Overzicht proeftrainingen Mini Kicks voorjaar 2021